Nye, spennende Norske klesmerker

Mote industrien har vokset raskt i Norge, og det har kommet mange nye spennende merker på markedet. Det vil si at Moods of Norway og Ricco Vero skal lage litt mer plass til litt mindre, innovative merker. Noen av dem er klare for å dekke noen behov og hull på markedet, og andre tar den et skritt lenger. Uansett hva, har dette markedet eksplodert, sammen med IT-girls og influencers som har generer en stor dynamikk for denne industrien.

Klesmerker og smykker

Om du er mer for minimalistiske, androgyne klesplagg, kan du sjekke ut klesmerket IBEN som startet i 2014. Faktisk har IBEN blitt nevnt i internasjonale aviser, og har fått mye oppmerksomhet. Du kan også finne androgyne tendenser hos merket Avenue som er en Oslo-basert klesmerke med kule snitt til hverdagsbruk. Vi har også frøken Anne Karine Thorbjornsen, som har en helt spesiell stil, som kan nesten virke litt tacky. Men når du kombinerer hennes visjon riktig, er det innovativ og spesielt.

Er du mer for udendørsklær, kan du sjekke merket Cedrico som produserer stilfulle ytterjakker til det urbane og naturen. For noen flotte smykker, har Nora Norway noen flotte kolleksjoner av smykker.

Kolleksjoner og showroom

Moteindustrien er i en så stor dynamikk, at det handler nesten ikke om klesmerker mer. Kreativiteten har gått over til kolleksjoner og showrooms. Blant annet kan du finne hverdagsluksus inspirert av natur hos Dear Dharma, som ligger i et showroom i Oslo sentrum. Til og med kjendiser har sine egne kolleksjoner nå, som skuespilleren Pia Tjelta og IT-jenten Lene Orvik. Med andre ord er det populært for mannen i gata å skape noe som kan bli stort innen moteverdenen i Norge. Du skal bare ha en idé, og gå for det.

Fra hverdag til anerkjennelse

Det er faktisk mange familier som har gått sammen for å skape mote-vidundere! Du skal blant annet sjekke ut klesmerket ella&il, som er to Bærums-kvinner som har hatt stor suksess med deres merke. De er begge to småbarnsmødre, og har fått internasjonal anerkjennelse. Merket tilbyr minimalistiske hverdagsklær, altså basics, og de ble populære fordi de fant en niche på det norske markedet. For hvem trenger vel ikke noen basisklær i skapet? En annen familie basert motemerke er Holzweiler, som til og med modellen Gigi Hadid elsker. Stilen er hverdagslig, praktisk, men stilfull og innovativ.