Pass på helsen i vinter

Nå har vi kommet til en årstid som byr på overflod med mat og drikke, mest på den usunne linje, og vær som til og med får de mest solide til å bli syke. Derfor er det viktig å passe ekstra godt på helsen, og prøve å få noen gode vaner inn og på samme tid også investere i noen ekstra redskaper til denne kampen. Derfor skal vi fokusere på noen gode enkle tips til deg som ønsker å passe ekstra godt på helsen i vinter.

1. Uten sunn mat og drikke

Om vinteren, spesielt i juletidene, går de fleste nordmenn amok på usunn mat. Mørket og kulden gjør at vi instinktivt finner trygghet og velvære i mat og drikke, men dette fører som regel til det uungåelige – vi går opp mange kilo og dessverre usunne kilo. Derfor kan du i løpet av denne vinteren være ekstra obs på å ikke gå “all-in” på det usunne, og kanskje implementere noen sunne vaner innimellom? Det kan være 10 minutter gåtur hver dag, eller at man fokuserer på å spise sunt 2 ut av de antall måltider du spiser hver dag. Eller bare å legge frem noen grønnsaker og frukt som snacks, så det er enkelt å spise i løpet av dagen?

Vi anbefaler også å spise mer C-vitamin og D-vitamin  i vintertiden, da den første nevnte booster immunforsvaret og D-vitaminen – som vi egentlig får fra solen – er det oftest mangel på.

2. Noen “handy” verktøyer til helsen

Du kan også investere i noen gode verktøyer til vinteren gjennom Test-deg.no, som blant annet en pulsometer for å sjekke om pulsen er som den skal være, spesielt om natten når du sover. I juletidene er det også mye alkohol, og det kan være lurt å sjekke promillen – ikke kun på grunn av fyllekjøring, men også for å passe på at man ikke går for langt med alkoholinntaket.